четверг, 29 апреля 2010 г.

Моє місто



Львів .Серед найбільш значних у всій Європі львівських музеїв є:Львівська галерея мистецтв (картинна галерея), національний музей,історичний музей, музей історії релігії, музей етнографії та художньогопромислу, аптека-музей, літературно-меморіальний музей І.Франка,літературно-меморіальний музей С. Крушельницької, музей народноїархітектури та побуту (Шевченківський гай), природознавчий музей, музей
„Русалки Дністрової”, музей арсенал. Розповімо лише про деякі з них.Як справжній діамант Східної Європи, Львів нагадує музей під відкритим небом, у ньому знаходиться 2000 історичних, архітектурних і культурних пам’яток. Сьогодні Львів є скарбницею національних ідей та культури, це економічний, освітній та культурний центр Заходу України. У ньому багато музеїв, картинних галерей, театральних та музичних труп.
Через те, що Галичина з 1918 по 1939 роки була територією
Польщі, більшовицько-сталінські культурні репресії не зачепили її. Саме тому, якщо на українських землях СРСР знищено 80% культурного спадку, у Львові збереглися чи не найбагатші в Україні збірки книг, творів мистецтва. Більше половини архітектурних пам’яток України – у Львові.

1 комментарий: